Dr. Öğr. Üyesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

serdargecer@subu.edu.tr

Hakkında

Hüseyin Serdar GEÇER, İşletme Yönetimi (Üretim Yönetimi ve Pazarlama) alanında doktora derecesine sahiptir. Ekim 2021'den bu yana bilimsel araştırma projeleri koordinatörlüğünde Avrupa Birliği projeleri, Birleşmiş Milletler projeleri, Tübitak projeleri ve Erasmus projeleri gibi dış kaynaklı projelerin sayısının arttırılması için Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde çalışmaktadır.

2011-2017 yılları arasında Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştığı süre boyunca yöneylem araştırması, üretim yönetimi, işletme matematiği, yöneticiler için excel'de karar verme teknikleri, lojistik gibi dersleri asiste ederken yurt içi ve yurt dışında çeşitli bilimsel toplantılara da katılmıştır. Ayrıca uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan Geçer, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sırasında iki adet dış kaynaklı ar-ge projesine katılarak proje becerilerini geliştirmiştir.

Bunların yanısıra Lactalis Group Türkiye'de (Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A. Ş.) proje uzmanı ve Migros Ticaret A. Ş.'de mağaza yöneticisi olarak çalışarak sektör deneyimi elde etmiştir. Perakendecilik sektöründe müşteri yönetimi, iletişim ve satış becelerini geliştiren Geçer, Lactalis Türkiye firmasında proje uzmanı olarak projelendirilen özel markalı ürünler için hedeflerin belirlenmesi, oluşturulması ve yürütülmesinden, proje ile ilgili tüm analizlerin üst yönetime sunularak süreçlerin yönetilmesinden sorumluydu. Ayrıca ihracat departmanından gelen yeni proje fikirlerinin değerlendirilmesi için ürün-maliyet çalışmalarını yürüterek ilgili departmanlar (üretim, planlama, Ar-Ge ve lojistik departmanları) ile koordineli olarak çalışarak, yıllık satış bütçesini ve hedeflerini hazırlamak, analiz etmek ve denetlemekten sorumlu proje uzmanı olarak görev almıştır. Bunların dışında, 2019-2021 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda üniversitenin tüm birimlerinin ihtiyaç duyduğu yazılım ve donanım taleplerini karşılarken kaynakların verimli kullanılabilmesi için doğrudan temin, e-ihale ve DMO satın almalarından sorumlu Bilgi İşlem Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

Başlangıç seviyesinde Almanca ve iyi seviyede İngilizce bilen Geçer, evli ve bir kız evlâdına sahiptir.

Uzmanlık Alanları

• İstatistiksel Analiz
  • Karar Destek Sistemleri
  • Yöneylem Araştırması